این کتاب، مستند تهیه شده توسط کمیتۀ حامی سازمانهای کمیسیون تردوی (کوزو) با عنوان مدیریت ریسک بنگاه- یکپارچهسازی با راهبرد و عملکرد است که در سال 2017 و در جهت بروزرسانی مستند پیشین منتشره در سال 2004 با عنوان مدیریت ریسک بنگاه- چارچوب یکپارچه، منتشر شده است. هدف از این مستند، در نظر گرفتن پیچیدگیهای روزافزون ریسکها، ریسکهای نوپدید، نظارت بهتر هیأت مدیره و مدیران اجرایی بر مدیریت ریسک بنگاه، و نیز گزارشگری بهبودیافتۀ ریسک است. کتاب، ماحصل همکاری کمیتۀ حامی سازمانهای کمیسیون تردوی (کوزو) از طریق توسعۀ چارچوبها و راهنماهای فراگیر برای کنترلهای داخلی، مدیریت ریسک بنگاه، و بازداری تقلب طراحیشده برای ارتقای عملکرد و نظارت سازمانی و کاهش میزان تقلب در سازمانها، و به دنبال رهبری فکری در این حوزهها است. کوزو یک اقدام مبتکرانۀ ایجادشده توسط بخش خصوصی است که مشترکاً توسط انجمن حسابداری آمریکا، جامعۀ حسابداران رسمی آمریکا، مدیران مالی بین الملل، انجمن حسابداران مدیریت، انجمن حسابرسان داخلی، تأسیس و تأمین مالی شده است.
مستند کوزو در قالب سه کتاب با عناوین خلاصۀ اجرایی؛ چارچوب و کاربرد آن؛ و پیوستها منتشر شده است که به دلیل پیوستگی این سه کتاب و نیز کوتاه بودن کتاب اول و سوم، کل مجموعه در قالب یک کتاب ترجمه شده است. در این ترجمه، کتابهای اول و دوم و سوم در قالب فصل اول، فصل دوم، و فصل سوم بخشبندی شدند و محتوای هر کتاب بدون دخل و تصرف ترجمه شد.
فصل اول، آنچه در قالب فصول دوم و سوم بیان می شود را به شکل خلاصه ارائه میکند و متناسب با نیازهای هیأت مدیره و مدیران اجرایی است تا درک بهتری نسبت به کلیات مباحثۀ مدیریت ریسک بنگاه پیدا کنند.
فصل دوم، در قالب دو بخش ارائه میشود. بخش اول، تصویری از مفاهیم و کاربردهای جاری و در حال تکامل تدریجی مدیریت ریسک بنگاه ارائه میکند، و بخش دوم که چارچوب نام دارد، در قالب پنج جزء فهمپذیر، سازماندهی شده است که دیدگاههای متفاوت و ساختارهای عملیاتی را با هم سازگار میکند، و راهبردها و تصمیمگیری را بهبود میدهد.
فصل سوم، به پیوستها اختصاص دارد که در قالب چهار پیوست، تاریخچۀ پروژه، خلاصۀ نظرات عمومی، نقشها و مسئولیتهای مدیریت ریسک بنگاه، و بیان تصویری نمایههای ریسک به تکمیل مباحث میپردازد.
امید است با پذیرش نقش مدیریت ریسک بنگاه در پیشرفت و بهبود عملکرد نهادها، توسط هیأتمدیرهها و مدیران اجرایی نهادهای فعال در کشور، شاهد شکوفایی و ارتقای عملکرد روزافزون این نهادها و نیز توانمندشدن آنها در راه مقابله با ریسکهای محلی، ملی، منطقهای، و بینالمللی باشیم. این نهادها در قالب ساختارهای انتفاعی و غیرانتفاعی، دولتی، سهامی عام پذیرفته شده در بورس، سهامی خاص، تعاونیها، یا سایر ساختارهای حقوقی تعریف میشوند که مدیریت ریسک بنگاه در تمامی ساختارهای فوق کاربرد دارد و میتواند نقش مفیدی در راهبردگذاری و هدفگذاری این نهادها و یکپارچهسازی مدیریت ریسک بنگاه با عملکرد آنها ایفا کند.