به نام یار و مهربان
در دنیای امروزی گرچه خواندن و نوشتن جزو بدیهیات سواد محسوب میشود اما به تنهایی نمیتواند فرد را در جهان پیشرفته و دیجیتالی نوین کمک کند. یکی از ضروریات زیستن در دنیای کنونی داشتن سواد مالی است .
مجموعه ای از دانسته ها و دریافت های بشری از محیط اطراف و شیوه ها و روش های درآمد زایی، حفظ و افزایش سرمایه، پس انداز و هزینه، به فرد این قدرت را میدهد تا فراتر از روزمرگی ها، با دانش و بینش لازم، زندگی خود را بهبود بخشد و از حال به آینده پلی برقرار کند و سفر چند ده ساله اش تا مقصد را با آرامش خاطر و سبکی روح طی نماید.
پایه های سواد مالی اغلب پیش از سواد خواندن و نوشتن در کودک شکل میگیرد. به لحاظ روانشناختی احساس مالکیت و تصاحب اطرافیان و اشیا از بدو تولد با در اختیارگرفتن مادر و بدن او برای تغذیه و بقای زندگی و سپس با دست اندازی به اشیای دور و بر که حس برتری و قدرت را در کودک شکل میدهد، ادامه یافته و با بزرگ شدن، شناخت محیط پیرامونی و لمس وسایل و اسباب بازی ها ذهن او را با مفاهیم اولیه دارایی، مالکیت، تصاحب، نگهداری و امتیاز درگیر میکند.
به نوعی ما از همان آغاز راه دنبال بدست آوردن و نگهداری اشیا و اموال هستیم. بنابرین بدون دانستن و داشتن سواد مالی نیز همه ما از شیوه های خودآموخته یا خودساخته ای که بر اساس شرایط و ضوابط و روابط حاکم بر جامعه مان باشد به غلط یا درست برای جمع آوری، حفظ و انباشت سرمایه به شکل های مختلف استفاده میکنیم.اما با سواد مالی می توانیم بدرستی و آگاهانه شیوه های غلط را پاک و با روش های درست گام برداریم.
خب تا اینجا متوجه شدیم تمام ما از حداقل سواد مالی برای گذران زندگی خود برخورداریم و اگر الان در حال نوشتن یا خواندن این مطلب هستیم نشانه آن است که اهمیت موضوع تا حدودی برایمان مشخص شده است.
اما سواد مالی را از کجا و بر چه اساسی میتوانیم بیاموزیم و به کار ببندیم ؟
اول اینکه مفاهیم اولیه سواد مالی همه شبیه به هم هستند و در اغلب کتاب ها، سایت ها، منابع و ماخذ موجود به یک شکل تعریف و تشریح شده اند. بخشی از مطالب این وبلاگ به معرفی این منابع خواهد پرداخت. البته همراهی با ما صرفا به معنای این نیست که ما بگوییم و شما بشنوید یا ما بنویسیم و شما بخوانید، بلکه این وبلاگ آمادگی این را دارد که با شما همراه شده و به صورت اینتراکتیو یا تعاملی و دوجانبه یا چند جانبه به موضوعات سواد مالی و بازار سرمایه بپردازد. پس راحت باشید و حرف ها و نکته ها و دانسته های خود را با ما در میان بگذارید.
دوم اینکه هر جامعه ای با دیگر جوامع تفاوت های اساسی دارد. این اصل در مورد سواد مالی نیز صدق میکند. به بیان دیگر آنچه در یک کشور پیشرفته با اقتصاد سالم و سیستم مدیریتی مناسب سواد مالی را شامل میشود الزاما نمیتواند در دیگر جوامع به صورت یک اصل رایج و قابل اجرا تعریف شود. هر جامعه ای سواد مالی خود را دارد و باید بر اساس شرایط و محیط خود اصول صحیح بکار بردن سواد مالی را در زندگی مردمان آموزش داد. بنابرین ما هم سعی میکنیم در این وبلاگ از تمامی منابع موجود و قابل دسترس، آنچه که به کار ما خواهد آمد را بیرون کشیده و به صورت ساده و روان در اختیار همگان قرار دهیم.
سوم گستره سواد مالی را نه صرفا در کتاب، بلکه در هر وسیله و ابزار و طرح و ایده ای که بتواند دانسته هایمان را در مورد مسایل مالی و سرمایه گذاری و مدیریت پول و موفقیت وکارآفرینی افزایش دهد می بینیم و به یاری پروردگار فضایی میآفرینیم که در عین جذابیت و سرگرمی، بر دانش و بینش مان موثر بوده و توانمندی مالی ذهن ما را افزون کند .
با ما همراه باشید.
ایمیل: weblog@boursepub.ir
اینستاگرام: https://instagram.com/boursepub.ir
نظر خود را بنویسید